Sunday, 19 February 2012

azam semester baru !

assalamualaikum ..

esok 20 feb bermula semester baru. new sem, new life, new spirit. xsabar rasa nk jelajah campus baru tu.. semoga dapat lalui dengan baik, insyaAllah..  =)

ok, biasala. kalau setiap kali tahun baru orang mesti sibuk2 nak list azam baru.. tapi, tertunai ke tidak? hurm, bukan itu soalnya.. sekurang-kurangnya ada niat, ada azam dan matlamat.. betul x =)

secara umum, kalau azam tahun baru rata-rata orang mesti state nak berubah lebih baik, nak blaja rajin-rajin, nak dapatkan itu, nak benda ni.. tapi bagi seorang pelajar u, azam tahun baru tu xdla beria-ria sangat nk capai. bila nk buka sem je, baru terfikir set-up azam baru :

xnak main-main
xnak tangguh buat assignment
xnak online fb lama2 (blog xpe =p)
xnak makan aiskrim malam2 (ada kaitan ke??)
nak skor carrymark tinggi2
nak slalu buat revision
nak fokus 100% dalam kuliah
nak maintain pointer

dan macam-macam.. 

nak senaraikan tu memang senang ! hihi tertunai ke tidak tu belum pasti... yg penting, wajib agama didahulukan, jangan paksa diri, study smart and enjoy ! =)

Ya allah ya tuhan kami, kurniakan kami rahmat dari sisi mu, berilah petunjuk kepada kami dalam urusan kami dengan segala petunjuk, mudahkanlah urusan kami ya allah, permudahkanlah jangan disulitkan kerana engkaulah yang maha memudahkan segala yang susah adalah mudah bagi-mu. 

ya allah, sempurnakanlah dengan segala kebaikan, dengan rahmat-mu. ya allah wahai tuhan yang paling mengasihani daripada segala yang mengasihani.
amin..

11 comments:

  1. hahhaha! semoga berjaya.. aku yg duk kat u ni pon selauje tangguh xsaimen.... slalu je on9.. bnyak duit.. nnti ko culture shock!! :D .. weh follow aku tq

    ReplyDelete
  2. bnyak betul azam dia..
    kalau kumpul2 tu boleh rumuskn kamu nk jadi best strudent sem ini:)
    Gud LUck:)

    ReplyDelete
  3. @shark tq2 ! hihi best student ya? hmm amin2.. yg pntg jgn tnsion2 kan

    ReplyDelete
  4. Bagus doa ni... Nak minta izin nak download ye.. Done follow u.. =)

    ReplyDelete
  5. @ezasunflower
    thx follow ika.. sila2 ^^ sharing is good ! ^____^

    ReplyDelete
  6. selamat menjalani sem baru awk...saya doakan smoga awk brsabar dlm menghadapi plbagai cabaran utk sem baru nie...saya doakan jga smoga smua aam awk trcapai...do ur best n be patient...insyaAllah all ur work will be easy n smooth ^^...

    ReplyDelete
  7. AMIN YA RABBAL ALAMIN..gudluck dear..;) cuba tunaikan azam2 tu erk..hehe

    ReplyDelete
  8. gud luck..buat yg terbaik erk sem nie..:)

    ReplyDelete