Tuesday, 31 July 2012

coret celoret kisah guru 1



salam ^^

sempat lagi update blog walaupun duk kat skolah. sekarang jam 1. 50 pm. kelas dah, relief pun sudah. online sekejap release2 tension. hehe.. hari ni masuk hari ke 2 minggu ke 6 berada di SMK Alor Akar. Alhamdulillah, semakin hari semakin ok. walaupun kerja sentiasa ada menunggu. i started to fall in love with my students ^^ mereka best! hehe. mengajar Science form 2, Physics form 4, dan Moral form 3. 

Kalau relief kelas form 1 lagi best. mereka still lagi keanak-anakan :) awal-awal dulu kalau masuk kelas diorang, macam-macam yang ditanya. cikgu ada fb x? apa nama fb cikgu? cikgu ada twitter x? cikgu follow la saya! haih -.- cikgu masuk universiti baru ada fb2 neyh!

Mengajar Science form 2 lagi enjoy. mereka memang jenis enjoy pun. awal2 lagi cikgu sains yang mengajar sebelum ni pesan, kelas ni jangan mengajar serius sangat. mereka jenis yang enjoy dan suka cakap2. erk.. how come? then, bila dah kenal mereka. they good, fun, hyperactive and very talkactive. -.- tak kisah la macam mana pun janji mereka boleh bagi perhatian dan bagi kerjasama. kelas ni sangat happening. kiki.. hurm, yang sweet, tiap kali keluar kelas, class monitor akan bagitahu : terima kasih cikgu yang cumil.. ahaks! cikgu yang marah2 time kelas tu pun boleh tersenyum.. oo pandai ye.. good, go on with your trademark okeh :p
                        
Subjek Moral pulak xtahu macam mana nak ajar sebenarnya. bukan bermakna cikgu ni xbermoral tapi susah jugak nak handle those students. mereka pun bukan nak study sangat pun moral, they prefer to do their own work or revision on major subjects, tambah2 subjek untuk PMR. pmr pun dah xlama lagi dah. so, tiap kali waktu moral, kita salin nota kejup, then awak buat la keje-keje awak tu ok ^^ okey cikgu... good ! 

Form 4 pulak memang kelakar. saya suka kelas ni. pelajarnya unik. bagi saya la. everybody has their own characteristic. pelajar lelakinya xbrapa ramai, pelajar perempuan pulak ok2 saja. so, i feel very comfortable and open to teach them ^_^ tadi masa mengajar physics tadi pun ada la insiden2 yang kelakar.. haih..i cant remember those face.. haha. yang pasti, mereka semua sporting blaka. ^^ cikgu sayang kamu semua .. i try to make physics as fun as possible. you can make it okeh ! babai , wassalam

* tadi kul 1.50, sekarang dah 2.15 pm.. jum solat dulu.. jup lagi ada sembang2 dengan datin pulak. -.- 

0 0 comment/s here..:

Post a Comment