Thursday, 2 August 2012

coret celoret kisah guru 2


Hari ni tiada kelas. jadual free tanpa kelas. Best jugak, tapi relief sentiasa menunggu. -.- sementara menunggu relief form 1 jam 9.30, update sekejup ^^ maklum la tenet kat skolah ni laju. hehe best2 ! :p 

Semalam 1 Ogos telah diadakan satu majlis persaraan salah seorang guru disini, Pn Khaziah Abu Bakar. walaupun hanya mengenalinya sebulan, tapi pemergiannya amat terasa.. meja kak zi dekat je dengan meja kami. Dia seorang yang sangat peramah, baik hati dan ceria.. macam-macam cerita yang dikongsikan. tengok meja kakzi hari ni, kosong je. kosong tanpa sebarang buku atau apa-apa barang diatasnya. sunyi plak ase. kalau ada kak zi, mesti riuh dengan suaranya.. hmm sebelum bulan puasa, selalu ada pot luck. macam2 makanan yang disediakan diatas mejanya. kami pun apa lagi, huhu pantang orang jemput makan free. orang kata rezeki jangan ditolak.. hehehe..

Sedih pulak bila teringat mase majlis sending off tengah hari semalam.. guru2 semua terharu atas pemergiannya untuk bersara. saya terasa sesuatu yang sangat menyentuh semasa majlis.. kadang2 kita tidak terasa betapa banyak pengorbanan yang telah dilakukan. bila tiba saatnnya, mereka akan mengenangkan kita. itulah yang diharapkan. walaupun pemergiaannya secara zahir, namun kenangan dan memori yang terukir kekal tersemat. selamat bersara puan khaziah. keputusannya untuk bersara lebih awal memiliki matlamat yang tersendiri. Hari ni merupakan ulang tahun kelahirannya yang ke 56. Kami doakan semoga sentiasa sihat, gembira bersama keluarga dan diberkati Allah s.w.t . sebelum kak zi meninggalkan kami, sempat jugak bagi hadiah frame dan gambar untuk kak zi.. sebagai kenangan, supaya kalau jumpa lagi mana-mana lepas ni kat pasar malam ke harap2 still ingat lagi.. ehhehe. ^^ okeh babai, wassalam.


geng2 praktikum SMK Alor Akar. :)
kami bersedia untuk mendidik anak-anak bangsa. (weekkk :p)

2 comments:

  1. @azwa amani thx dear.. maaf terlepas pandang komen ni.. bru nk eply. heheh

    ReplyDelete


My photo

Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Fizik . mixblood daughter of Rohaya & Abdullah . part time blogger . full time muslimah . 
:: enjoy reading & literature :: art & design :: travel & bussiness ::