Tuesday, 20 November 2012

#SaveGaza


salam everyone.

Bismillahirrahmanirrahim. 
* In the name of Allah the most Gracious and the most Merciful *

tiada apa yang mampu dilakukan apabila melihat betapa kejamnya saudara-saudara islam kita dihina, dibunuh dan dipermainkan dengan darah2 yang melimpah luah selain hanya mampu berdoa. 

ya allah, kuatkan semangat mereka. bayangkan jika kita berada ditempat mereka. ingatlah mereka yang merana disana, ketika kita seronok bersuka ria disini. sama-sama kita berdoa untuk keamanan mereka dan hentilah kekejaman yang melanda.

 

** berkaitan dengan boikot mcD. apa yang ika tengok ada antara kita beria2 boikot mcD dan menyebarkan isu2 #saveGaza di laman-laman sosial : facebook, twitter, blog & lain2. tapi bila mcD bagi burger percuma., beratur panjang nak dapatkannya. sedangkan di negara luar, mereka benar2 menjalankan demonstrasi boikot mcD di hadapan pintu mcD. tapi kita? dah dapat burger free, boleh plak duduk2 makan2 bersama pakwe makwe kat mcD tu sambil tersenyum tersengih seolah2 tiada apa yang berlaku di Palestin.


memang McD sendiri mengeluarkan notis berkenaan isu burger percuma bahawa tiada kena mengena terhadap kekejaman zionist dan tiada satu sen pun sumbangan disalurkan. ini hanya iklan untuk mempromosikan betapa pentingnya pengambilan sarapan pada waktu pagi. **tepuk dada, tanya selera** sudah tentu mengeluarkan statement sebegitu. xkan nk bagitahu :

'pemberian burger percuma ini menggalakkan kita bersama-sama untuk menyokong puak zionist meneruskan kekejaman untuk membunuh dan melakukan kegaganasan di Palestin!! '

p/s: sebelum ni suka jugak mkn burger mcD ! tapi mungkin mulai skerang, boleh buat burger sendiri kat umah lagi best kot. jum pergi beli bahan2. kita pakat buat burger Made in Home !! =)

selamat tinggal mcD. sebelum ni aku pernah mencintaimu, tapi tidak ku tahu kau berlaku curang di belakangku!! huhh . 

4 comments:

  1. Sarapan dengan McD?? Memang kelakar, sungguh x sehat uolss...

    ReplyDelete
  2. "Curang di belakang?" Samelah!! Sumpah memang dah x mkan dah kot mcd tu. Cume terkilan cheese burger dia je. Sedap kot.

    ReplyDelete


My photo

Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Fizik . mixblood daughter of Rohaya & Abdullah . part time blogger . full time muslimah . 
:: enjoy reading & literature :: art & design :: travel & bussiness ::