Thursday, 15 August 2013

Aidilfitri, dan kekasih baru !


Salam semua.. Walaupun dah seminggu beraya tapi belum terlambat untuk ika ucapkan selamat hari raya Aidilfitri untuk semua kawan-kawan, pembaca and followers.. Maaf Zahir Batin jika ada tersalah silap, terkasar bahasa sepanjang perkenalan kita.. atau mungkin ada penulisan blog ika yang menyinggung hati dan perasaan sesiapa.. kita kan manusia biasa, semoga kesilapan mengajar kita. betul tak?

Ohya! raya tahun ni boleh dikatakan best. kenapa? sebab ramai adik-beradik, anak saudara berkumpul di rumah menyambut hari raya. meriah jugak la. Hari raya kelima pun still ramai saudara mara yang datang berkunjung. memang penat lah! tapi gembira .. =) 

Tak sempat pun nak beraya rumah kawan-kawan yang lain, rumah sendiri pun orang datang berpusu-pusu.. huhuhu umi ika plak suka masak macam-macam hidangan untuk tetamu. so tugas anak perempuan apa lagi, duk dapur la memanjang sediakan apa yang patut. cecece~ *nak cakap kita ni rajin lettew* hihihi. maka secara tidak langsung, kejayaanku menurunkan berat badan di bulan Ramadhan bertukar menjadi sebuah kegagalan setelah asyik duk makan je raya ni.. hurm, tak boleh jadi ni.. kena diet! =p
rendang kerang ! nyum2 =)
Kekasih baru? sebenarnya, mesin bigshot yang ika order awal bulan puasa hari tu dah sampai.. lama tunggu, akhirnya sampai jugak.. Happy tak terkira. rasa macam nak terlompat kat dapur tadi bila posmen datang. Lepas ni boleh la berkraf dengan bersemangat ! yeay! dan mulai hari ini, dialah kekasih baru ku.. love you baby.. u're soo sweet.. warna apple green gitu. =) inilah wajahnya.. tadaaa!!

cute kan =)

p/s: Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin.

11 comments:

  1. What does this cute apparatus do? Hope you could explain how & post pictures showing the process ;)
    It will be really educational :))

    ReplyDelete
  2. cantiknye baju ika
    tuan badan pun manis, ayu orgnye
    salam lebaran

    jemput baca & komen entry yumida:

    http://umikasum.blogspot.com/2013/08/jom-komen-blog-jejaka-jambu-aka-mr-nan.html

    pengomen bertuah bakal memenangi hadiah..jemput la singgah :)

    ReplyDelete
  3. balas kunjungan sini.. selamat hari raya juga.. :)

    jm join giveaway ni?
    http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/08/the-longest-giveaway-ever-by-ain.html

    ReplyDelete
  4. hye.. salam..
    dah follow blog ni..

    http://lilylicha.blogspot.com

    hopefully u can do the same :)

    ReplyDelete
  5. @Anonymous .its for craft embossing. might be explain, thx for support =)

    ReplyDelete
  6. @Yumida Huda HUHU xdlah.. thx, baju peplum ni la yg ika ske pkai.huhu kain denim die pn xpnas.. btw, thx visit. will visit u later. thx dear ^^

    ReplyDelete
  7. @Nur Rabiatul selamat hari raya.. thx visit.. ^^ wah, goodluck for your GA!

    ReplyDelete
  8. @Liza Licha thx.. ika pn dh follow blog awak.. happy blogging ^^

    ReplyDelete
  9. aida pn ada mesin bigshot ni.sgt best n cute..!
    hehe

    ReplyDelete