Monday, 26 August 2013

Dapat duit dengan blog


Terdapat pelbagai cara yang boleh kita lakukan untuk mencari pendapatan sampingan melalui blog. Daripada mendapat pendapatan sebanyak 20sen sampailah ke beberapa ratus yang boleh anda miliki dengan hanya berblog. 


Sememangnya blog berfungsi sebagai platform penulisan untuk dikongsikan dengan para pembaca. Ada yang hanya ingin meluahkan isi hati dan pendapat menerusi blog. Tak kurang juga ada yang berkongsi mengenai kehidupan seharian.


Namun apa salahnya jika selitkan sedikit sumber pendapatan sampingan di blog anda. Terdapat banyak syarikat pengiklanan di internet yang boleh anda join dengan hanya membantu mereka mempromosikan iklan-iklan (advertisement) dalam negara mahupun luar negara dengan cara meletakkan banner di blog anda. contohnya seperti organisasi pengiklanan Nuffnang ataupun Komli





Menabung Secara Online

Walaupun kita hanya menulis blog hanya sekadar suka-suka, apa salahnya kita join program seperti Komli, Nuffnang atau yang lain-lain organisasi pengiklanan yang ada. Sekurang-kurangnya kita telah mewujudkan medium tabungan online. Cukup jumlah, cashout saja. mudah kan =)


Bukan hanya itu sahaja, banyak lagi program buat duit yang ada yang boleh anda jadikan sebagai tabungan online, contohnya 8share. Selitkan link 8share atau banner di blog anda atau entri anda. Walaupun hanya menerima 0.20 sen untuk satu unik klik, ianya tetap berbaloi. bayangkan 1 link yang anda promosikan menerima 100 unik klik? anda juga boleh share/promosikan link iklan di facebook, twitter atau mana-mana laman sosial. mudah kan =)


8share

click to join with me on 8share

screenshot 8share yang diperoleh pada bulan ini =)


heartbeat 

klik pada logo heartbeat.my

klik pada create account untuk daftar. daftar adalah percuma =)

happy blogging, and smile =)

4 comments:

  1. nice sharing..saya mmg btol2 tak pandai nak dapt income dgn nuffnang..asyik rm5 tu je la dri dulu..hehe

    ReplyDelete
  2. Erin just joint nuffnang je.. :-)

    ReplyDelete
  3. menarik..bleh try nanti.hehd tq share

    ReplyDelete
  4. Kak kartika!. . .adakah 8share boleh d promosi menerusi ppc network atau apakah?

    ReplyDelete


My photo

Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Fizik . mixblood daughter of Rohaya & Abdullah . part time blogger . full time muslimah . 
:: enjoy reading & literature :: art & design :: travel & bussiness ::