Wednesday, 10 August 2011

TUTORIAL : LETAK SHOUTBOX


kali ni saya nak share macam mana nak letak shoutbox. 
sebelum tu shoutbox tu ape ?? shoutbox ni adalah satu ruangan chat yang membolehkan pengunjung blogmeningalkan apa-apa mesej ataupun komen.

oke, follow step ni yep =)

1. klik SINI untuk daftar
2. klik create shoutbox
3. masukkan maklumat yg diperlukan 
4. klik continue
klik imej untuk tumbesaran sihat !

5. klik pada bahagian 1 cam imej atas tu untuk design warna dll.
6. pastu copy embed code kat bahagian 2 cam ika tunjuk tu.

7. Login blog > dashboard > design > add widget > HTML
8. paste code yang anda copy tadi.

DONE! 
lau dah ok jangan lupa Save yep =)
*
*
*
hehe cube tengok sebelah kanan kt bingkai blog ika.
try klik kat image shoutbox tu, ada kua kotak shoutbox kan.
lau nak wat kotak shoutbox tu tersembunyi,

0 0 comment/s here..:

Post a Comment