Monday, 10 July 2017

PERMOHONAN GURU MARA 2017


Permohon secara atas talian telah dibuka kepada semua yang berminat bagi jawatan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan. Calon yang LAYAK akan dipanggil untuk temuduga.

Tarikh tutup 19 Julai 2017
http://apps.mara.gov.my/vacancy2/


Boleh baca post ika tentang pengalaman dan cara permohonan guru mara pada tahun 2013 >Permohonan Guru Mara<

No automatic alt text available.
Image may contain: text
Image may contain: text
Image may contain: text

Kalau berminat, cubalah. 
Kalau rezeki, Alhamdulillah.
Goodluck! 

16 comments:

  1. pernah jugak dulu bercita2 nak jadi guru...heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke.. sekarang mcm mna? berminat lg tak =)

      Delete
  2. salam..
    hi ika..
    yaya mai singgh melawat awk..pe khabar..? ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam yaya. alhamdulillah. semoga yaya pun berada dalam lindungan Allah swt sentiasa

      Delete
  3. salam. nak tny saya ada apply hari tu. nanti dia akan panggil interview through phone ke email. berapa lama tempoh masa dia akan panggil utk interview bermula dari tarikh tutup tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bln 8,dlm 15-19hb. Dpt sms.

      Delete
    2. salam Namdhussin. panggilan iv telah pun dibuat. melalui sms. jika tak dapt sms atau mana-mana panggilan, jangan putus asa. insyaAllah rezeki di lain hari =)

      Delete
  4. Thn ni dia sms n calon dikehendaki jawab online test.last week dipanggil interview.thn ni da xde esei.ada 4 test. Fitness, psychometric,mock teaching, interview.tanya2 juga urusetia, katanya bln 9 ni akn dipanggil trus kerja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Zua. yeke? so macam mana iv hari tu? okay tak? saya harap Zua lulus iv ni dengan cemerlang dan dapat berkhidmat dengan MARA ! =)

      Delete
  5. Salam akak, sye fizah sye nak tanye akak masih bekerja sebagai guru mara ke? Ok ke kerja s3bagai cikgu mara atau lebih baik bekerja sebagai guru sekolah harian biasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. SALAM Hafizah. ye,akak masih lagi berkhidmat sebagai guru MRSM. Alhamdulillah, perbezaannya tak ketara kerana masih dalam bidang yang sama which is 'mendidik'. sekolah mana-mana sama cuma mungkin persekitaran, pelajar dan suasana kerja sahaja yang berbeza. =)

      Delete
  6. hello, hope bole follow blog saya dan review produk saya untuk rawatan ekzema ye. TQ!

    ReplyDelete